Näyttelyt 2017

 

Alajärven Kaupunginkirjasto

 

Mari Hallapuro 28.6.2017 –

"Kirjoittamattomat kertomukset"

Avajaiset ke 28.6. klo 17

Alajärven kaupunginkirjasto

 

Kuvataiteilija Mari Hallapuron (s. 1985) mustavalkoiset ja pienikokoiset grafiikan teossarjat levittäytyvät Alajärven Kaupunginkirjaston tiloihin. Marin kuvalliset kertomukset alkavat usein jostain tunnistettavasta ja konkreettisesta havainnosta, esimerkiksi maisemasta tai asetelmasta.

 

Jossain vaiheessa taidegraafikon piirrin kuitenkin käy levottomaksi ja työstettävän laatan kuva-aiheet muuttuvat toisenlaisiksi. Kuvat limittyvät ja muodostavat päällekkäisiä näkymiä. Samalla taidegrafiikan työskentelyprosessi tulee näkyväksi katsojalle: taidegraafikko työstää laattaa, painaa laatalta kuvan, työstää laattaa eteenpäin, painaa siitä seuraavan kuvan ja jatkaa näin teosta eteenpäin. Jossain vaiheessa sekä kuva-aihe että laatta väsyvät ja on aika siirtyä seuraavaan teokseen.

 

Näkymien kerrostuessa syntyy jotain outoa ja ehkä jopa odottamatonta. Tämä työskentelytapa virittää alitajunnan nostamaan pintaan omat tarinansa. Sellaisetkin tarinat, joille ei ehkä ole olemassa sanoja.

 

Kesäravintola Salakapakka

 

Jenni Salminen 28.6.–29.7.2017

"Summertime"

Kesäravintola Salakapakka

 

Kesäravintola Salakapakassa on mahdollisuus nähdä ihastuttavia julistetöitä kuvittaja-muusikko Jenni Salmisen (s. 1986) näyttelyssä ”Summertime”. Värikkäät kuvitukset ovat syntyneet vuosien 2016 –2017 aikana ja teemana niissä ovat kesä, rakkaus ja ystävyys. 

 

Salmisen tekniikassa yhdistyvät lyijykynäpiirtäminen sekä digitaalinen kuvankäsittely. Osittain realistisen tyylin lisäksi kuvista löytyy myös herkkyyttä sekä ripaus hymyä.

 

 

Nelimarkka-museo

www.nelimarkka-museo.fi

 

  

 

 

 

 

 

 

 

NetTicket.fi