Avajaiset 28.6.

 

Suomalainen messu, Juhlaversio 2017

 

Valkia-ryhmä ja Lauluyhtye Luomus

 

Lasse Heikkilän säveltämä Suomalainen messu on messun muotoon rakennettu sävelteos. Se esitettiin ensimmäisen kerran vuonna 1998 Turku-Areenalla ja on sen jälkeen esitetty peräti 250 kertaa. Messua esittänyt Valkia-ryhmä vetäytyi tauolle syksyllä 2015, mutta Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan kunniaksi messu toteutetaan juhlaversiona konserttisaleissa ja kirkoissa eri puolilla Suomea vuoden 2017 aikana. Messu on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa.

 

Suomalaisen messun juhlaversio sisältää 20 laulua ja instrumentaalinumeroa. Eri lauluissa kuuluvat Suomen eri heimojen luonteet ja sävyt, kuten pohjalaisuus, karjalaisuus ja lappilaisuus. Musiikkityylissä on vaikutteita kansanlauluista ja pelimannimusiikista.

 

Noin puolitoista tuntia kestävän sävelteoksen aikana katsojat pääsevät multimediaesityksessä keskelle suomalaisen luonnon kauneutta ja voivat elää uudelleen satavuotisen historiamme ilot ja surut. Arkistomateriaalin avulla siirrytään välillä sota-aikaan ja muihin kansakuntamme historian vaiheisiin. 

 

 

Sisustus KOKON 

 

 

NetTicket.fi