"Aaltoa & Aaltoa", Nuorisoseurantalo 1.7.

 

Silja Aalto

 

Silja Aalto, säestys Tommi Niskala, "Aaltoa & Aaltoa" -konsertti

 

Metropolitan International Vocal Competitionin oopperasarjan tammikuussa 2017 New Yorkissa voittanut sopraano Silja Aalto on järvenpääläinen nuori Sibelius-Akatemian opiskelija. Hän opiskelee oopperaluokalla Eeva-Liisa Saarisen johdolla. Ennen maisteriopintojaan Silja on valmistunut musiikkipedagogiksi Lahden Ammattikorkeakoulusta vuonna 2013.

 

Silja Aalto on myös voittanut ensimmäisen palkinnon sekä erikoispalkinnon parhaasta uuden musiikin tulkinnasta Toivo Kuula -laulukilpailussa elokuussa 2016.

 

Aalto lauloi Minnan roolin Einojuhani Rautavaaran oopperassa Tietäjien lahja Sibelius-Akatemian produktiossa marraskuussa 2016. Hän on myös esittänyt W.A. Mozartin Figaron häiden Kreivittären roolin kahdessa eri produktiossa (SibA 2016 ja Lahti 2011).

 

Siljan voi nähdä Aaltoa & Aarioita -festivaalin lisäksi Ilma-joen musiikki-juhlien solistina. Hän esiintyy myös barokkiyhtye Trio -Baroccon solistina sekä oopperan lavoilla muun muassa Helenan roolissa Benjamin Brittenin oopperassa Kesäyön uni (huhtikuu 2017) sekä Mrs. Alicen roolissa Giuseppe- Verdin oopperassa Falstaff (lokakuu 2017). Helmikuussa 2018 hän laulaa ooppera-resi-taalin Lincoln Centerissä, New Yorkissa.

 

(Siljan kuva: Heikki Tuuli) 

 

 

Sisustus KOKON 

 

 

NetTicket.fi